Pagina 1 van 1

Ontvang en verzend ook ISP e-mails via Gmail

BerichtGeplaatst: di 17 nov 2015, 05:21
door webmaster
In deze handleiding leer je hoe je al jouw e-mails (ook die via de e-mailadressen bij je internetprovider) kunt ontvangen en beantwoorden via Gmail.

De meeste mensen houden er vaak meer dan één e-mailadres op na. Nog niet zo heel lang geleden was een e-mailadres onlosmakelijk verbonden met je internetabonnement bij één of andere provider.
Was je bij Telenet, dan had je een mailadres van Telenet (Pandora). Zat je bij Proximus (wat toen nog Belgacom heette), dan had je er een met Skynet achter het apenstaartje.

Pas later kwam webmail erbij, in het begin weliswaar nog als een randfenomeen, maar ondertussen hebben miljoenen gebruikers hun hoofd e-mailadres bij Google staan.
Niet onlogisch natuurlijk omdat velen tegenwoordig hun eerste stappen op het Internet zetten met een Android-smartphone en bijgevolg niet om Gmail heen kunnen.

Wij behoren zelf al tot de generatie die gestart is met een e-mailadres bij een provider (Telenet) en nadien er nog Gmail hebben bijgenomen.
Het checken van twee accounts is niet zo handig, vandaar dat we willen gebruik maken van de mogelijkheid om ook het Telenet-mailadres via Gmail te beheren.

Volg de stap-per-stap instructies hieronder. Je kunt een screenshot uitvergroten door erop te klikken.

We gaan ervan uit dat je al een Gmail-adres hebt. Log in om te beginnen en klik vervolgens rechtsboven op het tandwiel, selecteer Instellingen, Accounts en import en klik tenslotte op Je eigen POP3-mailaccount toevoegen.

Afbeelding

Vul het e-mailadres waarvan je de berichten ook in Gmail wilt ontvangen in op de voorziene plaats.

Afbeelding

Vul nu de gegevens van jouw provider in die nodig zijn om de e-mails op te halen. Je kunt meteen ook een label toevoegen aan e-mails die opgehaald worden via je ISP.

Afbeelding

Je kunt nu e-mailberichten ontvangen van het zopas toegevoegde account. Nu kun je Gmail zo instellen dat je vanuit Gmail ook nog e-mails via dit account kunt versturen (in dit voorbeeld met het Telenet-adres als afzender dus).

Afbeelding

Je e-mailadres was al opgegeven, rest enkel nog je naam in te vullen.

Afbeelding

Vul nu de gegevens van je provider in om e-mails via de server van je provider te kunnen verzenden. In het geval van Telenet in ons voorbeeld ziet dit eruit zoals in de afbeelding hieronder.
Als alles is ingevuld klik je op Account toevoegen.

Afbeelding

Indien verbinding met de server kon worden gemaakt en alles dus behoorlijk werkt verschijnt het venster dat hieronder is afgebeeld.
Op hetzelfde moment werd ook een e-mail naar het adres bij je provider opgestuurd met een bevestigingscode erin. Kopieer die code, plak ze in het vrije veld en klik op Controleren. Een andere mogelijkheid is om gewoon op de link in het bevestigingsbericht te klikken.

Afbeelding

Mails die worden verzonden naar het e-mailadres dat je hebt bij je provider komen voortaan ook in Gmail terecht en krijgen het label dat je er hebt aan toegekend.

Afbeelding

Bij het opstellen van een nieuw mailbericht kun je voortaan als afzender kiezen tussen je Gmailadres of het e-mailadres bij je provider.
Ook bij het beantwoorden van een binnengekomen bericht heb je de keuze uit beide adressen. Indien de keuzemogelijkheid niet verschijnt kun je gewoon eens naast het e-mailadres van de bestemmeling klikken.

Afbeelding

Vervolgens worden beide e-mailadressen zichtbaar en kun je kiezen tussen Gmail of het adres bij je provider.

Afbeelding