Domein e-mail ontvangen en versturen via Gmail

Alle onderwerpen over mobiel Internet die niet tot één van de bovenstaande fora behoren.

Domein e-mail ontvangen en versturen via Gmail

Berichtdoor webmaster » wo 28 dec 2016, 21:28

In een andere post hadden we het al over de manier waarop je e-mailadressen die je hebt bij je ISP (bijv. Telenet) kunt beheren onder Gmail, m.a.w. hoe kun je e-mails, verzonden naar je Telenet-adres, ontvangen in Gmail en beantwoorden vanuit Gmail met je Telenet-adres als afzender.

Het is inderdaad handig om alle mails vanuit één centrale interface te beheren zodat je niet constant moet schakelen tussen je webmail van Google en je e-mailclient (bijv. Outlook) waarmee je jouw andere mails (die van Telenet) offline beheert.

De integratie van je provider-mails in Gmail is één ding, maar wat als je ook e-mails hebt onder een eigen domeinnaam die je in Gmail wil beheren?

Ontvangen is sowieso geen probleem in Gmail. Geef in Gmail de juiste gegevens voor het ontvangen van de mailberichten van jouw domein in en de berichten verschijnen netjes tussen je andere e-mails in je Gmail-omgeving.

Je domein e-mails beantwoorden met je Gmail-adres of Telenet-adres is geen probleem, maar het lijkt me logisch én professioneel dat je dit doet met je domein e-mail als afzender.

Om e-mails te kunnen verzenden heb je toegang nodig tot een smtp-server (server voor uitgaande mail). Zeker als je domein op shared hosting zit zal je domeinhoster vaak geen smtp-server voorzien.
Reden voor het ontbreken van een smtp-server bij shared hosting is het gegeven dat nog veel anderen met hun domein op dezelfde server zitten. Eén gebruiker kan ervoor zorgen dat door een foute e-mail het IP-adres van de server op een blacklist terecht komt waardoor ook meteen alle andere gebruikers de dupe zijn.

Domeinhosters stellen daarom vaak voor om domein e-mails - bijv. jouw.naam@jouwdomein.be - te versturen via de smtp-server van je ISP. Dit is vaak geen enkel probleem zolang je dit maar doet met een e-mail client terwijl je direct verbonden bent met het netwerk van je ISP.
Je kunt bijvoorbeeld vanaf jouw PC thuis met Outlook via de smtp-server van Telenet e-mails versturen met als afzender jouw.naam@jouwdomein.be, je bent namelijk direct verbonden met Telenet en via je ip-adres onmiddellijk te identificeren.

Probeer je vanuit Gmail een domein e-mail te versturen via Telenet's smtp-server, dan lukt dit niet, om de simpele reden dat Telenet geen referentie heeft van wie nu eigenlijk de opdracht geeft om de mail te versturen.

Daarentegen is een e-mail versturen vanuit Gmail via Telenet's smtp-server met je Telenet-adres als afzender geen probleem omdat Telenet je via dit adres wel kan traceren.

Er zijn gelukkig wel gratis alternatieven die het mogelijk maken om vanuit Gmail toch met je domein e-mail berichten te versturen of te beantwoorden:

Avatar gebruiker
webmaster
Beheerder
 
Berichten: 32
Geregistreerd: zo 05 jan 2014, 15:13

Keer terug naar Mobiel Internet allerhande

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

Vergelijking tariefplannen

Vergelijking roamingtarieven

Enkel standaardtarieven
Enkel databundels
Standaardtarieven + bundels

Mobiel Internet blog

Op onze blog vind je een chronologisch overzicht van acties en promoties, aangeboden door de verschillende mobiele operatoren:

Laatste forum topics

Op het forum lees je het laatste nieuws over tariefplannen en roamingtarieven van de Belgische mobiele operatoren.
Je kunt er ook zelf berichten en vragen kwijt:

cron